Wednesday, March 31, 2010

Slinkachu's Little People

(english info below)
Ako se zadesite Londonu i odjednom ispred sebe ugledate minijaturnu manifestaciju paralelnog univerzuma - nekoliko milimetara visokog čovečuljka koji je ustrelio bumbara, ne mnogo veći čamac koja plovi po barici prosutog mleka ili u oluku skriveni striptiz klub, velika je verovatnoća da ne ludite i da ništa nije pobeglo iz nekakvog "portala" nastalog LHC eksperimentima.


Londonski umetnik Slinkachu koristi u očima mnogih potpuno obična mesta i objekte - sitno smeće i ulične elemente - da stvori scenografiju za svoje (primereno nazvane) Male Ljude. Ovim minijaturnim street art instalacijama Slinkachu želi da reflektuje usamljenost i melanholičnost života u velikom gradu, ali i da intrigira sugrađane i podstakne ih da, doživevši iznenađenje instalacijom, postanu svesniji svog okruženja. Svoj rad dobro i propisno dokumentuje obično serijom fotografija, koje nam omogućuju da sagledamo prvo detalje, a na kraju realnu proporciju Malih Ljudi i njihovih aktivnosti. Čovečuljci su, inače, figurice koje se koriste za makete vozova/železnica, ručno obojeni, modifikovani i smislom obdareni od ruke Slinkachua. Obiđite njegov zvanični sajt da bi ste saznali nešto više o ovom, ali i drugom interesantnom projektu - "Inner City Snail".


Slinkachu is a London-based street artist, who creates Little People, their little activities, and you could say, lives. He uses details from the streets to create a scenery on which his static show is executed. More (and more official) info:

Linkovi:
web site:
blog:


No comments:

Post a Comment