Tuesday, March 23, 2010

Skate & Destroy... and then Create!

Zaista volim koncept eko-dizajna i pravljenja upotrebnih i umetničkih objekata od recikliranih materijala. Međutim, ono što mi se ne dopada je što mnogi stvaraoci recycle art-a pretenduju da njihov rad zaista izgleda kao da je napravljen od otpada, tj. da se tačno vidi šta je ušlo u njegovu konstrukciju (primer 1, primer 2, primer 3)

Zato me je oduševio pogled na ove skulpture:


Bar na prvi pogled ne bi ste pogodili da su napravljene od starih skejtbordova, zar ne?
Projekat "Harvest", potpisan pseudonimom Haroshi (o umetniku se može naći malo šta drugo osim imena), daje novi život uništenim daskama, u pop art-ičnoj vizuelnoj formi.

Više detalja o konceptu i radovima možete pronaći na zvaničnim stranama:


***
English: "Harvest" by Haroshi, is a project which uses old/broken skate decks to create pop-art-ish, colorful sculptures. I especially like the fact that it's not so obvious at first glance which materials (read: waste :)) are used. Thumbs up!




2 comments:

  1. ahaha odlicno je :)
    Zar nije mnogo bolje drzati ovako nesto na zidu nego jadne preparirane, ubijene zivotinje? A sta je ono Super Mario? Genijalno
    2.fan

    ReplyDelete
  2. Super Mario je mozaik :) A ima i još jedna SM skulpturica. Idi na neki od linkova koje ostavih da vidiš sve to detaljnije. Dragi drugi fanu moj :D

    ReplyDelete